Sverige är ett land med varierad natur. I södra Sverige finner du milslånga sandstränder medan det i norr är höga berg och djupa skogar. När det kommer till semester så finns det alltså många alternativ även i Sverige.

Hemester

Ordet hemester blev ett nytt begrepp för många då pandemin slog till. Det som först bara verkade vara en trend fortsätter att leva vidare. Istället för att åka utomlands väljer alltså allt fler svenskar att stanna hemma. Idag är det rekordmånga som bokar stugor uppe i norr. Men det är inte bara norra delen av landet som har haft ökat antal turister.

Platser att besöka

Det finns som sagt mycket att se även i Sverige, en av platserna som är värt ett besök är till exempel Gamla Stan i Stockholm. Platsen som på 1200-talet utgjorde hela Sveriges huvudstad. Det kanske låter tråkigt med ett besök till Stockholm, men även om du redan bor där kanske du kan leka turist för en dag och garanterat hitta nya ställen.

För dig som gillar att vandra kan Sveriges högsta berg Kebnekaise vara ett alternativ. Är stränder mer din melodi finns Skanör/Falsterbo. Kan du inte bestämma dig vart du ska åka, då kan du klicka dig vidare online. Lite hjälp med att hitta inspiration och alternativ.