europe_92325316

Europa är en fantastisk kontinent för dig som tycker om att uppleva saker. Här finns något för alla smaker vilket gör det utmärkt lämpad för en resa. Dessutom ligger det på bekvämt flygavstånd från Sverige så att du kan åka över en helg – utan att behöva ta ut massor av semesterdagar. Oavsett vad du tycker om att uppleva finns det en europeisk stad som kan ge dig det du vill ha och som du når med hjälp av en billig flygbiljett. Här är lite inspiration för dig som vill planera en händelserik resa i Europa.

London är ett favoritresmål för många svenskar. Det är inte bara det välbekanta språket och den trevliga kulturen som gör att just Storbritannien lockar. London är också en stad som har ett oändligt antal aktiviteter att bjuda på. Att se en musikal i London är något som lockar tusentals svenskar varje år och som fortsätter att vara en het turistattraktion. Här kan du se den senaste uppsättningen av alltifrån Monty Pythons Spamalot till Mamma Mia när du går i det mytomspunna West End. I London kan du också gå på fotboll av världsklass när du exempelvis besöker Chelsea, Tottenham eller Arsenal som alla har sin hemvist i staden.

Om du tycker om att närma dig ett land genom mat- och dryckeskulturen ska du besöka Tyskland i oktober. Här hittar du en festivalstämning som råder i hela landet och som ger dig som besökare chansen att uppleva många roliga arrangemang. Allra störst är oktoberfestivalen i staden München i södra Tyskland dit massor av besökare från hela världen beger sig varje år. Om du älskar tyskt veteöl och klassiska bratwursts kommer du att stortrivas i staden. Dessutom finns det mycket kultur med alltifrån opera till musikaler och teater i München liksom modern historia som ger dig den bästa blandningen för en trivsam weekend i Europa.