Grekland hör till en av Europas vackraste pärlor och här bjuds du på fantastisk mat, kultur, vita stränder och böljande hav. Grekland är bedårande på så många sätt och hit passar det utmärkt att resa tillsammans med sin partner, familj eller vänner.

När man planerar en resa till Grekland så kan det vara svårt att bestämma sig för vart man ska åka och är man ett större sällskap så gäller det att man kommer överens om vad man vill se och uppleva av landet.

Gör en lista på vad samtliga resenärer vill ha ut av resan och leta efter en lämplig stad utefter de kriterier som finns nedskrivna, var dock medvetna om att allas önskemål inte kommer att vara möjliga att tillgodose till hundra procent.

En stad som inte fått den publicitet som den verkligen förtjänar är den vackert belägna hamnstaden Chania som ligger på Kretas norra kust. Långa vita stränder, sol, bad, shopping, utsökta restauranger och ett festligt nattliv gör den här lilla diamanten till ett perfekt resmål.

Det kan kosta ganska mycket att resa men om man är ute i god tid så kan man faktiskt spara några tusenlappar, som kan vara roligare att använda som fickpengar. Om du och ditt sällskap planerar att resa till Grekland i slutet av sommaren eller rent av på hösten så kan ni kolla upp priserna redan nu, jämför olika flygbolag och överväg prisskillnadernas fördelar och nackdelar med varandra.

Om man vill få ut så mycket som möjligt av resan så kan det vara bra att i förväg läsa på om destinationen, vad som finns att göra där, sevärdheter, restauranger, museer, utflyktstips och annat som kan vara bra att känna till så att ni inte riskerar att missa det. Vill ni ha en större frihet att ta er överallt så kan ni alltid hyra en bil, så länge ni är EU-medborgare så brukar det inte vara några problem,

Trevlig resa!