shutterstock_293482196Efter att ha bestämt sig var man ska resa, börjar de riktiga planerna. För den bästa resan behöver man planera lite. Det är värt tiden. 

Platser

När det kommer till Grekland sker det mycket oroligheter just nu. Prata gärna med turistbyråer på platsen eller här för att veta om läget är okej. På vissa platser har det varit brist på vissa matvaror och produkter på grund av att bankerna stängde ned.

Packning

Satsa på att packa i förväg. Gör en checklista med det viktigaste att ta med och packa ned det i god tid innan avresa. Du slipper göra sista-minuten-beslut som du sedan får ångra. Lägg även fram dina resekläder och gå igenom tvätten innan du packar klart. Man vill inte stå på hotellrummet och märka att man missade att packa ned sin favorittröja eller bikini.

Boka på förhand

Om du har olika saker du vill se när du reser, undersök om några går att boka hemifrån. Är man ute i tid kan man få bättre platser och priser. Det går också att göra restaurangreservationer för att vara säker på att få ett bord medan man är där. Kolla också upp kollektivtrafiken. Det kan vara bra att veta hur den fungerar och vad allt kostar, innan reser ned. Gör därefter en passande budget.