Grekland är ett fantastiskt resmål, men det finns gånger då landet inte uppfyller dina önskemål. Exempelvis när du är sugen på en riktig vintersemester med skidåkning och snöbollskrig. Då är det bättre att vända sig till vår kära granne Norge. 

Om du vill uppleva skidåkning i världsklass kan ingenting slå de norska backarna. Medan vi har skogen, har de bergen. Den råa naturen i grannlandet har över 300 fjälltoppar som är över 2000 meter höga. Landet är som ämnat att åka skidor i. Och det är ju heller inget negativt att de ligger så nära. Det är unikt att bergen är nära till hands, istället för att du måste gå genom flera mil av skog.

Här ligger snön kvar från november till april, det finns gott om tid att åka på semester, komma hem och återgå till vardagen och sedan längta tillbaka. När längtan kommer finns det fortfarande snö kvar att njuta av.

Den bästa platsen är Hemsedal, här har du två backar över 1000 meter och flera mindre för dem som är höjdrädd eller inte har tekniken för längre backar ännu. Hemsedals after-ski rankas som en av de tio bästa i världen. Här kan du njuta på en exklusiv restaurang efter du har varit i backen hela dagen. För barnen finns det lekplatser och skidskola. De erbjuder till och med barnpassning om du vill ha gå med din partner på dejt eller tackla de högsta spåren.

Norge har sin egen version av allemansrätten, så du kan fritt vandra ifrån skidområdet och ta en promenad i skog och mark. Här kan du dricka varm choklad på en stubbe eller packa ihop en picknick och åka iväg med längdskidor.