Grekland är ett fantastiskt land på många sätt, så helt överraskande är det inte att de även har en nästan lika fantastisk granne som också är väl värda ett besök. Det är Italien vi syftar till, det stövelformade landet beläget alldeles till väster om Grekland. 

Att göra under ditt besök i Italien

När man besöker ett land som Italien där möjligheterna att både se och göra är stora, och mängder av alternativ finns till handa, då kan det vara bra att redan på förhand ha lite koll på just vad du skulle vara intresserad av att göra. Här får du ett par populära tips!

  • Se fotboll i Italien – Innan Spanien totalt tog herravälde över landslagsfotbollen helt och hållet så var det Italien som satt på tronen som världens bästa fotbollslandslag, detta var 2006. I det senaste Europamästerkapet så visade man att man åter är att räkna med. Efter att ha slagit blytunga Tyskland i semifinalen så knep man silvret efter att Spanien blivit för svåra i finalen. Italien har en av världens bästa fotbollsligor, Serie A, och väljer man att inte se en match när man är på besök i Italien, då har man missat något. För biljetter och paketresor för att se Serie A, ta en titt här.
  • Lutande tornet i Pisa –  Vem har väl inte drömt om att en gång få se det där berömda tornet man hört så mycket om. Hur mycket lutar det egentligen och vad är det som är så märkvärdigt? Det kommer du att bli varse om du tar dig en tur till Pisa, där kan du också se till att ta en klassisk bild där det ser ut som att du håller upp tornet med din hand.
  • Colosseum – Ett klassisk turistbesök som vi tycker att alla ska göra. Denna amfiteater byggdes 70 e.kr och där höll det romerska riket teater, avrättningar, gladiatorspel och mycket annat. Över 80 000 åskådare kunde sitta där samtidigt. Tyvärr har man behövt använda material från amfiteatern under århundradena för andra byggen och för krig så hela byggnaden står inte kvar, men tillräckligt för att man ska bli chockad över vad man kunde åstadkomma på den tiden.
  • Venedig – Besök den nordöstra staden som sakta men säkert håller på att sjunka. Hela staden vilar på miljontals stora träpålar som slagits ned i marken. Här tar man sig fram över broar och med vattenbussar, eller vaporetto som det heter. Innevånarna talar venetiska men majoriteten talar även italienska.