Grekland är ett land som vi svenskar länge hållit kärt och då i form av charterresmål. Även om Grekland inte längre är det absolut mest populära resmålet, vilket var fallet under några år, så tillhör landet allt jämt toppskiktet vad gäller resmål för svenska charterresenärer.

Rhodos

Detta är förvisso inte är speciellt konstigt då Grekland bjuder på väldigt mycket i form av sol, bad och kanske framför allt kultur.

Den grekiska kulturen är som bekant mycket gammal och uppstod redan under antiken. Som resenär i Grekland är det nästan ett måste att åtminstone göra något besök på någon form av antikt fornminne. Även om man hittar de flesta antika platserna på det grekiska fastlandet, så finns det även gott om intressanta kulturhistoriska platser på klassiska chartermål som Kreta, Rhodos och Kos. På Kreta finner man Knossospalatset och på Rhodos den pampiga Kolossosstatyn.

En annan viktig del av den grekiska kulturen är maten. Det grekiska köket är lätt att känna igen då man förutom fantastiska smaker även lägger stor vikt vid råvarorna som används i matlagningen. Kännetecknande för det grekiska köket är enkelheten samt klassiskt grekiska råvaror som oliver, olivolja, fetaost och färska grönsaker. Några typiska grekiska rätter är bland annat bläckfisk, souvlaki och moussaka.