Även om det för oss som Greklandsromantiker är svårt att acceptera, så finns det en värld bortom vårt vackra forntida land. Vi på Greklandsresa gjorde nyligen en resa till en destination vi själv fått rekommenderade och nu i vår tur vill rekommendera vidare till er. Vår resa bar till det paradisiska landet Costa Rica som ligger beläget i Centralamerika. 

Tips vad ni bör göra i Costa Rica

Utforska naturen
Costa Ricas natur är  utan att överdriva superlativen, helt fantastisk. Landet är inte speciellt stort till ytan, men när det kommer till djur och natur så finns över fem procent av världens samtliga arter samlade här, fem procent av växtligheten, cirka sex procent av alla världens djurarter och cirka 10% av alla fågelarter.

Regnskogen
Är du inte skraj för insekter, fåglar och en herrans massa däggdjur med mera, så är ett besök i Monteverdes molnregnskog ett måste när du besöker Costa Rica. Det kallas för molnregnskog eftersom det är beläget knappt 1,5 kilometer ovanför havsytan och därför ligger ofta molnen synbara och täta uppe i träden. Enkelt uttryckt så är regnskogen som ett gigantiskt växthus där man samlat alla typer av djur och växter du bara kan tänka dig. Här i Monteverde finns dessutom landets landets längsta linbana att åka. Är du inte höjdrädd så kan du testa den längsta av dem alla som är 770 meter lång och hela 80 meter hög vid sin högsta punkt!

Är du intresserad av detta resmål eller vill veta mer, då rekommenderar vi att du besöker Swetours, som har specialiserat sig på just resor till Costa Rica. Finns det något du vill veta så vet dem svaret!